Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  Global Finance отличи Райфайзен Интернешънъл с наградата “Най-добра банка в Източна Европа”

  08.04.2005
   

  Global Finance отличи дъщерното дружество на РЦБ с престижната награда за целия регион. Награди за съответните страни, получиха банките от Групата Райфайзен в Албания, Беларус, Босна и Херцеговина, Румъния и Черна гора.

  Райфайзен Интернешънъл Банк-Холдинг АГ (Райфайзен Интернешънъл), дъщерното дружество на РЦБ, беше отличено с наградата “Най-добра банка в Централна и Източна Европа” от престижното списание Global Finance. В същото време пет дъщерни банки на Райфайзен Интернешънъл получиха награди за “Най-добра банка” на съответните местни пазари. Списъкът на отличените с наградите „World’s Best Emerging Markets Banks” ще бъде публикуван в майския брой на списанието.

  Местни награди “Най-добра банка” бяха присъдени на дъщерните банки на Райфайзен Интернешънъл в Албания (Raiffeisen Bank Sh.a.), Босна и Херцеговина (Raiffeisen Bank d.d.), Румъния (Raiffeisen Bank S.A.), Сърбия и Черна гора (Raiffeisenbank a.d.), а също и в Беларус (Priorbank). Издателите на Global finance, с помощта на водещи анализатори на индустрията, ръководители в корпоративния сектор и банкови консултанти основаха номинациите на базата на фактори, като нарастване на активите, доходност, обслужване на клиенти, конкуретност на цените и иновативни продукти.

  „Чрез дъщерните си банки РЦБ е изградила несравнима мрежа за банково и финансово обслужване в Централна и Източна Европа. “Ние сме компетентен партньор на нашите местни и международни клиенти на 15 пазара в Европа,” каза Валтер Ротенщайнер, Председател на УС на РЦБ и Председател на Надзорния Съвет на Райфайзен Интернешънъл и добави, “тази награда е още едно признание за нашата компетентност”.

  Херберт Степич, Председател на УС на Райфайзен Интернешънъл, обърна внимание върху непрекъснатото нарастване на активите и печалбата. През последните пет години, активите на дружеството нарастват с повече от 40% годишно, а печалбата с над 28%. “Удоволствие е да получим още една висока оценка от световен мащаб, особено сега в процеса на стартиране на публично предлагане на акциите на дружеството” добави г-н Степич. През следващите две седмици г-н Степич ще предприеме пътуване в Европа и САЩ, за да представи банката пред инвеститори и водещи анализатори. РЦБ и Райфайзен Интернешънъл получават наградата “Най-добра банка” за региона за трети път, през последните четири години.

  „Номинирахме банките които предоставят услуги на корпорации, които искат да се възползват от реални възможности за разрастване в среда, изпълнена понякога и с предизвикателства.” каза Джозеф Д. Гарапуто, редактор и издател на Global Finance.
  Global Finance има повече от 250 000 читатели в над 160 страни. Целевата аудитория на Global Finance се състои предимно от инвеститори и финансови анализатори.

  * * * * * *
  Райфайзен Централбанк Австрия АГ, (РЦБ) Виена е главната институция на най-могъщата банкова група в Австрия - Райфайзен. РЦБ е водеща корпоративна и инвестиционна банка в Австрия. Централна и Източна Европа е основен пазар на РЦБ, където чрез Райфайзен Интернешънъл, банката управлява мрежа от 15 дъщерни банки с 916 клона в 16 страни в региона.

  За допълнителна информация: Andreas Ecker-Nakamura (+43.1-71707-1753, andreas.ecker@rzb.at) or Lars Hofer (+43.1- 71707-1930, lars.hofer@ri.co.at)
  www.ri.co.at, www.rzb.at

  Контакти

  Отдел Комуникации

  Е-мейл: press.pr@kbcbank.bg

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.