Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  Грантова схема за финансиране на Общински инфраструктурни проекти ще реализира

  24.01.2005
   

  Райфайзенбанк е първата българска банка, която е одобрена от Европейската Комисия (ЕК) за участие в грантова схема за финансиране на общински инфраструктурни проекти чрез средства, ефективно предоставени от Европейската Инвестиционна Банка (ЕИБ). Договорът между Райфайзенбанк и ЕИБ беше успешно подписан на 21 януари 2005 г. Целта е да се стимулира икономическото развитие на общините на асоциираните страни-членки на Европейския съюз. Грантовата схема, в размер на 6,5 млн. евро, е част от сключения през месец март 2004 г. договор между Райфайзенбанк (България) ЕАД и ЕИБ за глобална кредитна линия от 20 млн. евро за финансиране на малки и средни предприятия.

  ЕИБ ще финансира до 50% от проектите, чиято стойност трябва да бъде между 40 000 и 5 млн. евро, а останалите 50% ще бъдат финансирани със собствен ресурс на Райфайзенбанк. Банката ще започне отпускането на кредитите от м. февруари 2005 г. при изгодни лихвени условия. Схемата предвижда и безвъзмездно финансиране (грант) за кредитираните по програмата общини, публични и частни компании, със средства от бюджетите на програмите PHARE и PHARE - Трансгранично сътрудничество. Размерът на гранта е до 5% от стойността на проекта и ще бъде предоставян на етапи в зависимост от изпълнението на проекта.

  По новата схема ще могат да бъдат финансирани проекти в две основни направления. Първото направление е свързано с инвестиционни проекти в областта на строителството и ремонтните дейности на общинска инфраструктура на територията на цялата страна. Второто обхваща инвестиционни проекти в областта на опазването на околната среда, транспорта, здравеопазването и образователната система в Южния Централен район и Югозападния район на България.

  Заинтересованите могат да получат допълнителна информация във всички офиси на Райфайзенбанк в страната и на телефони в София: 919 85 111 – Николай Николов, 919 85 168 – Добромир Добрев, отдел “Корпоративно банкиране”.

  *Забележка: Този документ е изработен в рамките на програма финансирана от Европейската общност. Изразените тук възгледи са на Райфайзенбанк (България) ЕАД и като такива не могат по никакъв начин да отразяват официално становище на Европейската Комисия.

  Контакти

  Отдел Комуникации

  Е-мейл: press.pr@kbcbank.bg

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.