Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  “Киров” АД емитира първа емисия корпоративни облигации с водещ мениджър “Райфайзенбанк (България)” ЕАД

  28.12.2005
   

  “Киров” АД издаде първа емисия корпоративни облигации с номинална стойност 3.5 млн. евро. Водещ мениджър и поемател по сделката е “Райфайзенбанк (България)” ЕАД. Емисията е за срок от 5 години и падеж на 5 декември 2010 г. Купонът е плаващ - 6-месечен Euribor + 4% годишно. Главницата е дължима на осем равни шестмесечни погасителни вноски, дължими заедно с последните осем купонни плащания. Емисията е обезпечена с ипотеки на недвижими имоти, които осигуряват 135% покритие на главницата към датата на издаване на облигациите. Целта на емисията е да осигури ресурс за рефинансиране на съществуващи кредити на дружеството и за финансиране на нови инвестиционни проекти. Записването на облигациите беше осъществено при условията на първично частно предлагане. На по-късен етап се планира публично предлагане на емисията с цел търговия на БФБ София АД.

  Киров АД е една от най-големите фирми в страната за внос и продажба на строителна техника, машини, инструменти, авточасти. Създадена през 1990 г., в момента фирмата разполага с мрежа от 17 магазина в 9 града и с над 180 дистрибутори в над 50 населени места. В последните 3 години Киров АД е извършила инвестиции в недвижими имоти и строителство на нови търговски центрове за над 2 610 430 лв., а очаквания приход от продажби за 2005 г. възлиза на над 52 млн. лв.

  След успешното приключване на тази двадесет и първа за “Райфайзенбанк (България)” ЕАД транзакция на първичния пазар на облигации в България, банката потвърди за пореден път водещата си позиция сред инвестиционните посредници, като общата номинална стойност на структурираните и пласирани облигации от 2004 г. досега достигна 172.5 млн. евро.

  Контакти

  Отдел Комуникации

  Е-мейл: press.pr@kbcbank.bg

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.