Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  “Феър Плей Интернешънъл” АД емитира първа облигационна емисия с водещ мениджър Райфайзенбанк (България) ЕАД, с което пазарният дял на банката на пазара на новоиздадени облигационни емисии през 2005 г. достигна 75%

  07.10.2005
   

  “Феър Плей Интернешънъл” АД издаде първата си емисия корпоративни, обезпечени облигации с номинална стойност от 5,6 млн. евро. Водещ мениджър и поемател по сделката е Райфайзенбанк (България) ЕАД. Емисията е за срок от 5 години и падеж 30 септември 2010 г. Купонът е плаващ – 6 месечен Юрибор + 4%. Главницата се изплаща на три равни погасителни вноски, на датите на последните три купонни плащания.
  Първичното записване на облигациите беше осъществено при условията на частно предлагане. На по-късен етап се планира вписване на емисията за публично предлагане, с цел вторична търговия на БФБ София АД.

  С успешното приключване на тази седемнадесета за Райфайзенбанк (България) ЕАД транзакция на първичния облигационен пазар, банката затвърди водещата си позиция сред инвестиционните посредници, с обща номинална стойност на структурираните и пласирани от нея корпоративни книжа в размер на 142 млн. евро.

  Развитие на пазара на корпоративни облигации през 2005г.

  ,,За нашата банка фокусът и отличните резултати на дълговия пазар са резултат от лидерските ни позиции в корпоративното кредитиране и доброто познаване на дейността емитентите. Обезпечените корпоративни облигации с добра доходност са привлекателна алтернатива за институционалните инвеститори в България” каза Момчил Андреев, Председател на УС и Изпълнителен Директор на Райфаизенбанк (България) ЕАД.

  “ФеърПлей Интернешънъл” АД е сред водещите строително-инвестиционни компании в България с повече от 45 завършени сгради. Дружеството има дългогодишен опит в изграждането и управлението на жилищни и хотелски комплекси и ваканционни селища. “ФеърПлей” е разкрила работни места за над 800 специалисти и работници. ФеърПлей Интернешънъл АД е носител на награди “Сграда на годината” през 2002 и 2004 год. В момента дружеството инвестира във ваканционни селища на Черноморието и в планинските курорти. Броят на апартаментите в строеж е над 500. Настоящата емисия финансира инвестициите на ФеърПлей Интернешънъл АД в жилищни и хотелски комплекси.

  Хотелски комплекс - "Кристал Палас"
  Хотелски комплекс – “Кристал Палас”, гр. София

  Четири звездния хотел представлява реставриран паметник на културата. Проекта е удостоен с наградата “Сграда на годината” 2004 в категория “Градски хотели”.

  Хотелски комплекс - "Greenville"
  Хотелски комплекс – “Greenville”, гр. София

  Комплексът е четири звезди и е най-новата част от групата хотели на Феър Плей. Посторен е в паркова среда и предлага множество услуги за своите клиенти – домашен уют, ресторан с 110 места, конферентен център, Wellness&SPA център с уникална зала за релакс, фитнес, сауна, парна баня, масаж, солариум, закрит басейн с джакузи, рецепция с бар за напитки и фризьорзки салон.

  Контакти

  Отдел Комуникации

  Е-мейл: press.pr@kbcbank.bg

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.