Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  Райфайзен Интернешънъл дава първи индикации за Първично публично предлагане на акциите си

  06.04.2005
   

  Над 29,8 млн. акции на цена между 27 и 33 евро за акция.

  Между 4-ти и вероятно 21-ви Април, над 29,8 млн. обикновени акции на приносители ще бъдат обявени на Парвично публично предлагане (IPO) в Австрия и извън страната. Към момента акциите предложени от Райфайзенн Централбанк Австрия АГ (РЦБ) и Европейската Банка за Възстановяване и Развитие (ЕБВР), Международната Финансова Корпорация (МФК) и Австрийските Регионални Райфайзен Банки са общо 16,5 млн. Райфайзен Интернешънъл ще издаде до 13,3 млн. от общия брой акции. Акциите ще бъдат обявени чрез публично предлагане в Република Австрия, чрез частно пласиране в Съединените Американски Щати за определени институционални клиенти в съответствие с Правило 144А на U.S. Securities Act, както и чрез частно пласиране извън тези държави към подбрани институционални инвеститори. Акциите на Райфайзен Интернешънъл са допуснати за търговия на Официалния пазар (Amtlicher Handel) на Виенската фондова борса и се очаква да започнат да се търгуват на Prime Market сегмента на или около 25 Април, 2005.

  Продажната цена ще варира между 27 и 33 евро за акция, което ще доведе до общ обем емитирани акции на стойност между 804,6 и 983,4 млн. евро. В случай на упражняване на опцията Greenshoe общият обем на емисията ще се увеличи до 1,1 млрд. евро.

  Важна стъпка за бъдещо развитие.

  Валтер Ротенщайнер, Председател на УС на РЦБ и Председател на Надзорния Съвет на Райфайзен Интернешънъл, подчерта важността на тази стъпка: "Увеличението на капитала и публичното предлагане подкрепят нашите дългосрочни цели: високи нива на вътрешно-генериран растеж и запазване на гъвкавостта за придобивания." Той добавя, че партньорството ни с ЕБВР и МФК подготвиха тази стъпка и пазарната обстановка в момента е благоприятна, още повече, че акциите представляват възможност за придобиване на експозиция към пазарите от ЦИЕ.

  Забележка: Гореизложената информация не е за публикация и разпространение в Съединените Американски Щати. Тези материали не са предложение за продажба на акции в САЩ. Няма да бъде обявявано публично предлагане на акции в САЩ. Акциите, упоменати в тези материали не са и няма да бъдат регистрирани в US Securities Act от 1933, и няма да бъдат предлагани за продажба и продавани в САЩ без съответната регистрация.

  Контакти

  Отдел Комуникации

  Е-мейл: press.pr@kbcbank.bg

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.