Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  Райфайзен Интернешънъл спечели наградата “Най-добра банкова група” в Централна и Източна Европа

  11.07.2005
   

  Битанското финансово списание Euromoney, отличи Райфайзен Интернешънъл Банк-Холдинг АГ, Виена (Райфайзен Интернешънъл), както и основният акционер на дружеството Райфайзен Централбанк Австрия АГ (РЦБ), за “Най-добра банка в Централна и Източна Европа (ЦИЕ)”. В допълнение, на Райфайзен Интернешънъл бяха присъдени и три награди за съответните държави – Албания, Беларус и Сърбия и Черна Гора, а РЦБ беше отличена с наградата за Австрия. Наградите за отличие на Euromoney се определят от редакторите на списанието, а официалната церемония по награждаването ще се състои в Лондон по-късно този месец.

  Райфайзен Интернешънъл получи наградата “Най-добра Банка за ЦИЕ” на Euromoney за първи път през 1999 г., а миналата година, дружеството беше отличено за с Наградата за новаторство в ЦИЕ. Хърбърт Степич, Председател на УС на Райфайзен Интернешънъл и Зам. Председател на УС на РЦБ, каза” Считаме тази награда, за признание за стратегията, която използваме и ангажимента който сме поели към региона. Тя затвърждава и успешно стартиралото Публично предлагане на акциите на Райфайзен Интернешънъл, по-рано тази година.”

  Най-добра банка в Албания
  Raiffeisen Bank Sh.A. беше отличена с наградата “Най-добра банка в Албания”. Банката беше придобита от Райфайзен Интернешънъл през 2004 година и от тогава е модернизирана и преструктурирана. От миналата година, банката започна да обслужва не само физически лица, а и корпоративни клиенти и малки и средни предприатия.

  Най-добра банка в Беларус
  Priorbank JSC получи наградата “Най-добра банка в Беларус”. Priorbank се присъедини към Райфайзен Интернешънъл Груп през 2003 година и е третата по големина банка в страната. Банката е водеща на картовия пазара и предоставя кредити за малкия бизнес по съвместни кредитни линии с ЕБВР и МФК.

  Най-добра банка в Сърбия и Черна гора
  Raiffeisenbank a.d. стартира дейността си едва през 2001 година, а вече за четвърта поредна година печели наградата “Най-добра банка в Сърбия и Черна гора”. Райфайзенбанк е най-голямата банка в страната по отношение на активите и е лидер на пазара по отношение на депозитите и обемите отпуснати кредити.

  РЦБ – най-добра банка в Австрия
  Основният акционер на Райфайзен Интернешънъл, РЦБ получи за първи път наградата на Euromoney за “Най-добра банка в Австрия”. РЦБ, главната институция на Банковата Група Райфайзен, най-голямата банкова група в Австрия, демонстрира динамичен растеж по отношение на активи, доходност и пазарни дялове.

  Райфайзен Интернешънъл е компанията управляваща дъщерните дружества на Райфайзен Централбанк Австрия АГ (РЦБ) в Централна и Източна Европа (ЦИЕ). Акциите на дружеството се предлагат на Фондовата борса във Виена. РЦБ притежава 70% от дружеството. Райфайзен Интернешънъл управлява водещата мрежа от банки в ЦИЕ, с 15 дъщерни банки и 14 лизингови компании на 16 пазара от региона. Групата обслужва повече от 5,2 млн. клиенти чрез около 950 банкови клона.

  Контакти

  Отдел Комуникации

  Е-мейл: press.pr@kbcbank.bg

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.