Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  Райфайзенбанк (България) бе определена за Банка на годината 2005 от престижното списание The Banker

  21.09.2005
   

  Банка на годината 2005

  Райфайзен Интернешънъл бе определена за “Банка на годината 2005” на развиващите се пазари. Групата Райфайзен спечели и награди за Австрия, и още 5 държави в Централна и Източна Европа, сред които и България.

  Престижното списание The Banker, което е част от групата Файненшъл Таймс (Financial Times Group) определи Райфайзен Интернешънъл Банк Холдинг АГ (Райфайзен Интернешънъл) за “Банка на Годината 2005” на развиващите се пазари. Райфайзен Централбанк Австрия АГ (РЦБ)) спечели приза “Банка на Годината 2005” в Австрия, а още 5 банки, част от мрежата на Райфайзен Интернешънъл, бяха определени за “Банка на Годината 2005” на местните пазари. Официалната церемония по награждаването се състоя на 6 Септември 2005г. в Лондон.

  Наградата “Банка на Годината” на списанието The Banker се присъжда за различни региони, страни и категории, и се смята за една от най-престижните награди в света на бизнеса. Решението за наградата се взима не само въз основа на количествените данни като активи и печалба, а се отчита и развитието на инфраструктурата и стратегиите за бъдещето развитие и тяхното изпълнение.

  Райфайзен Интернешънъл е “Банка на Годината” на развиващите се пазари.
  За първи път, списание The Banker присъжда една от най-престижните си награди, в световен мащаб, на австрийска компания. Решението Райфайзен Интернешънъл да бъде определена за “Банка на Годината 2005” на развиващите се пазари е взето от специална комисия.

  “Получаването на тази награди ни кара да се чувстваме изключително горди, тъй като тя е не само потвърждение за качеството на нашата мрежа от банки в Централна и Източна Европа, но и сигнал за нарастващото значение на региона в световен мащаб”, заяви Херберт Степич, председател на УС на Райфайзен Интернешънъл.

  Райфайзен Централбанк (РЦБ) е “Банка на Годината” в Австрия.
  РЦБ бе определена за “Банка на Годината” в Австрия. “Тази награда подчертава нашето положително развитие и постигнатия успех с австрийските корпоративни клиенти. Тя показва, че не само големината на банката има значение, но и качеството на обслужване, както и иновативната сила – именно с това сме успели да убедим комисията”, каза Валтер Ротенщайнер, председател на УС на РЦБ.

  България печели за първи път наградата на The Banker, а Сърбия и Черна гора за втори.
  Райфайзенбанк (България) за първи път, а Raiffeisenbank a.d. Белград, за втори, бяха избрани за “Банка на Годината”. Към края на Юни 2005г. активите на Райфайзенбанк (България) надхвърлят 1,1 млрд. Евро., което я нареди на четвърто място в банковата система у нас. Основана през 1994г., банката обслужва над 150 000 клиенти в повече от 60 клона в цялата страна.
  Албания, Беларус и Босна и Херцеговина печелят наградата за пореден път.Raiffeisenbank а.д, основана през есента на 2000г., е първата банка със западен капитал, създадена след промените в Сърбия. От Ноември 2004г. Банката е най-голямата в Сърбия и Черна гора, а нейните активи възлизат на 1,03 млрд Евро.

  Raiffeisen Bank Sh.a., Тирана, Priorbank JSC, Минск и Raiffeisen Bank d.d., Босна и Херцеговина печелят наградата “Банка на Годината” за съответната страна, за трета поредна година. The Banker обосновава решението си със значителното присъствие на тези банки на съответните пазари, както и с тяхната забележителна ефективност.

  Raiffeisen Bank Sh.a., Тирана бе придобита от Райфайзен Интернешънъл през 2004г. Тя е най-голямата банка в Албания, с активи от 1,7 млрд. Евро през Юни 2005.
  Priorbank е най–голямата частна банка и третата по големина, като цяло, в Беларус. Нейните активи са 590 млн. Евро, има 42 клона, а персоналът й от 1800 души обслужва около 510 000 клиенти – сред тях обществени институции, малки и средни предприятия, корпоративни и индивидуални клиенти.

  Raiffeisen Bank Bosna i Hercegovina d.d. стана най-голямата банка в Босна и Херцеговина през 2000г. Активите й нараснаха със 7,7 % и през първата половина на тази година достигнаха 1,1 млрд. Евро. Продължаващото развитие на продуктите и висококачественото обслужване са отличителeн белег на банката. В момента в Raiffeisen Bank Bosna i Hercegovina d.d работят 1100 души, тя има 67 клона и е единствената банка, която работи в цялата страна.

  * * * * *
  Райфайзен Централбанк Австрия АГ (РЦБ) е главната институция на най-голямата банкова група в Австрия – Райфайзен. Тя е водеща корпоративна и инвестиционна банка. Централна и Източна Европа е основен пазар на РЦБ. Райфайзен Интернешънъл управлява водещата мрежа от банки в Централна и Източна Европа, с 15 дъщерни банки и лизингови компании на 16 пазара от региона. Акциите на дружеството се предлагат на Фондовата борса във Виена. РЦБ притежава 70% от него.Групата обслужва повече от 5,7 млн. клиенти в близо 1000 банкови клона.
  В осем от страните съответната дъщерна банка се нарежда сред трите най-големи банкови институции.

  Контакти

  Отдел Комуникации

  Е-мейл: press.pr@kbcbank.bg

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.