Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  Райфайзенбанк (България) ЕАД първа сред българските банки предлага валутни сделки с размер 20 пъти по-голям от гаранционния депозит (маржин търговия)

  05.12.2005
   

  От 1–ви декември Райфайзенбанк (България) ЕАД стартира предлагането на нова финансова услуга за своите корпоративни и частни клиенти - валутни сделки на маржин основа. Новият продукт на една от водещите банки в страната дава възможност на клиентите да търгуват с големи суми чуждестранна валута и левове, при директен достъп до външните пазари, благодарение на широката мрежа от бизнес контакти на Райфайзенбанк с основните маркет- мейкъри.

  В същността си новият продукт представлява гъвкава схема за сключване на валутни сделки за значителни суми срещу минимален гаранционен депозит. Размерът на търгуемите суми е 20 пъти по-голям от сумата на депозита, т.е. 5% от размера на валутната сделка, а всяка единична сделка трябва да е минимум 50 000 евро (щатски долари).

  Услугата е особено подходяща за компании с активна външнотърговска дейност, които чрез сключване на срочни валутни сделки могат да неутрализират валутния риск и хеджират бъдещите си парични потоци, бързо и без допълнителни формалности.

  За индивидуалните клиенти с познания и натрупан опит във валутната търговия този продукт дава възможност за реализиране на печалби при благоприятно изменение на валутните курсове. Отношението между банката и клиента се урежда в двустранен договор за сделки на ,,маржин” база, като върху гаранционния депозит се начислява лихва, сделките са без комисиони и се договарят директно с валутните експерти на банката.

  На клиентите, които използват този продукт, банката ще предложи пълен набор от информационни и консултантски услуги - осигуряване на достъп до ежедневния валутен обзор на пазарите и до периодичните експертни прогнози и анализи на Райфайзен Рисърч - изследователското звено на Райфайзен Груп с доказан опит във валутните анализи и експертните оценки.

  Контакти

  Отдел Комуникации

  Е-мейл: press.pr@kbcbank.bg

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.