Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  Райфайзенбанк дарява 15 000 лева за операцията за присаждане на стволови клетки на 3-годишния Любомир Еленков – едно от децата на Българската Коледа

  23.12.2005
   

  Райфайзенбанк дарява 15 000 лева на Българската Коледа, за да стане реалност операцията за присаждане на стволови клетки на 3-годишния Любомир Ивайлов Еленков. Малкият Любо беше представен от инициативата Българската Коледа в събота, като неговата история покърти всички: той се ражда по спешност в осмия месец, след като майката и баща му загиват пред дома им, блъснати от автомобил. Жестокият удар уврежда детето още в майчината утроба. Тежката диагноза на лекарите е церебрална парализа. Единствено операция за присаждане на стволови клетки може да помогне на 3-годишнoто дете да оздравее и проходи. Управителния съвет на Райфайзенбанк взе решение да направи възможна скъпоструващата операция, и по този начин да даде шанс на малкия Любо да има щастливо детство.

  Присаждането на стволови клетки се прилага при лечение на болести като Паркинсон, Алцхаймер, диабет, злокачествени заболявания на кръвта, заболявания на имунната система, анемии, сърдечни и злокачествени заболявания, остър инфаркт на миокарда. Освен помощта за малкия Любо, Райфайзенбанк подкрепя и уникалния медицински проект на единствената лаборатория за стволови клетки на акушеро-гинекологичната клиника “Свети Лазар” в София, като предоставя финансиране по националната си кредитна карта РайКАРТ на семействата, които искат да съхранят и замразят стволови клетки, събрани при раждането на детето им. Способността на стволовите клетки е да се видоизменят и обособяват в други видове клетки в тялото, като по този начин възстановяват увредени системи и органи. Стволовите клетки се вземат от кръвта при прерязването на пъпната връв на бебето и представляват своеобразна “застраховка за здраве” срещу тежки злокачествени и хронични заболявания, не само на детето, а и на майката, бащата, братята и сестрите от семейството.

  Контакти

  Отдел Комуникации

  Е-мейл: press.pr@kbcbank.bg

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.