Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  Райфайзенбанк отпусна кредити на земеделски производители на обща стойност над 2,7 млн. лв. за 3 месеца по програми на ДФ Земеделие

  02.09.2005
   

  Райфайзенбанк (България) ЕАД финансира проекти за над 2,7 млн. лв. само за 3 месеца по сключеното споразумение с ДФ Земеделие от края на април 2005 г. в рамките на трите инвестиционни програми на Фонда – “Селскостопанска техника”, “Животновъдство” и “Растениевъдство”. Малките и средни земеделски производители се възползваха от облекчените условия за финансиране основно за закупуване на комбайни, трактори и други селскостопански машини. По инвестиционната програма “Селскостопанска техника” земеделците ползват и субсидии от фонда за покриването на разходите за лихви по ползвания кредитен ресурс. Така, съвместната програма на ДФ Земеделие и Райфайзенбанк позволява на малките и средни земеделски стопани да закупят оборудване и обновяват машинния си парк безлихвено.

  До края на месец август Райфайзенбанк е финансирала земеделски фирми от областта на зърнопроизводството като кандидатствалите за кредит стопани са предимно от регионите на Добрич и Бургас.

  Споразумението на банката с ДФ Земеделие за финансиране по програмите “Животновъдство”, “Растениевъдство” и “Селскостопанска техника” е без определен срок, докато съществуват програмите. Стопаните могат да кандидатстват за финансиране и извън активния селскостопански сезон като сроковете на кредитите и гратисният период се определят от ДФ Земеделие и зависят от обекта на кредитиране. Лихвата е в размер на максимум 9% годишно. Условие за отпускане на кредит е наличието на одобрен проект от фонда и от Райфайзенбанк (България) ЕАД. В допълнение, кредитополучателите по част от направленията в рамките на трите инвестиционни програми могат да ползват капиталови субсидии и субсидии за покриване на разходите за лихви по ползвания кредитен ресурс, които се предоставят от ДФ Земеделие в зависимост от характера на инвестиционния проект и съгласно условията, заложени в програмите.

  Контакти

  Отдел Комуникации

  Е-мейл: press.pr@kbcbank.bg

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.