Tools
Затвори
Затвори
Затвори

Запазени страници

Страници се добавят тук чрез бутона “Save” в горната част на страницата.

  Последно посещавани

  История на последно преглежданите страници

  Райфайзенбанк отпусна кредити за над 111 милиона лева за малкия бизнес от началото на годината

  12.08.2005
   

  Райфайзенбанк (България) ЕАД е сред водещите финансови институции, кредитиращи малкия бизнес. Кредитният портфейл за малки предприятия на банката, към края на юли 2005 е 243 млн. лв., което е увеличение от 68% спрямо края на 2004 г. Само за първите 7 месеца на 2005 година Райфайзенбанк отпусна кредити за малкия бизнес в размер на над 111 милиона лева.

  Райфайзенбанк предлага на малките фирми инвестиционни и оборотни кредити до 10 години без ограничение в размера. Клиентите могат да кандидатстват за кредит във всичките 65 офиса на банката при облекчена процедура като не се изисква бизнес план. За обезпечение по кредита могат да служат всички активи разрешени от банковото законодателство – недвижимо имущество, транспортни средства, оборудване и др. Окончателен отговор за одобрение се получава до 5 работни дни от подаване на пълния пакет от документи. Предлага се и кредит без обезпечение до 10 000 лв., при годишна лихва 12.9 % и отговор до 24 ч.

  Тази година Райфайзенбанк допълни продуктовата си гама със специализиран продукт за покупка на селскостопанска техника - Агрокредит, съобразен със специфичните нужди на земеделските стопани. Кредита е до 120 000 евро със срок на изплащане 5 години, при лихви от 8 до 8.5%, в зависимост от срока на кредита.

  С цел да подобри достъпа на малкия бизнес до банково финансиране, както и да се подпомогнат предприемачите, малките фирми и хората със свободни професии да разширят и модернизират бизнеса си, в началото на месец юли Банката награди 25 победители в организирания от нея конкурс за най-добър инвестиционен проект за малкият бизнес “Инициатива 2005”. Общата стойност на раздадените наградите в конкурса е 143 000 лв.

  Райфайзенбанк (България) ЕАД подкрепя развитието на малкия бизнес в България и чрез съвместни кредитни линии с Европейската банка за възстановяване и развитие и Кредитанщалт фюр Видерауфбау.

  Контакти

  Отдел Комуникации

  Е-мейл: press.pr@kbcbank.bg

  Добре дошли на нашия сайт.

  Моля, изберете вашия профил:

  Добре дошли на нашия сайт.